Geijsel Korona Gepubliceerd: 12 maart 2020

Amsterdam en omstreken wordt vanwege de verbondenheid met Schiphol en de KLM indirect keihard geraakt door het Coronavirus. Eigenlijk meer door de paniek dan door de griep, die ik niemand gun. Buiten de woordspeling wil ik hier niet grappig over doen. Diep respect voor alle mensen die onze samenleving draaiende houden.

Vanwege ons vijftig jarig jubileum gingen we begin maart met het hele team naar Venetië…. U raadt het al, we gingen niet. Maar Texel was ook fantastisch.

 

 

Bij Geijsel Kroon zijn we er ook druk mee om steeds uit te leggen dat afzien van een geboekte reis,  zonder code rood, niet onder de annuleringsverzekering valt. Maar wij zijn ook meer dan ooit druk met evenementenverzekeringen. Het ‘Coronavirus’ is daarop niet gedekt, maar het intrekken van de verstrekte vergunning door de overheid (vanwege het ‘Coronavirus’) dan weer wel. Tijdens het schrijven van dit artikel bereikte mij de informatie dat verzekeraars overwegen om dit niet meer in dekking te nemen. Tja.

Een standaard annuleringsverzekering dekt over het algemeen onvoorziene incidenten die bij de verzekerde liggen zoals overlijden of ernstige ziekte van 1e of 2e graads familieleden, onvoorziene medische ingreep of ziekenhuisopname (ook door Corona), plotselinge werkloosheid of het daarna plotseling vinden van een baan. Maar een allrisk annuleringsverzekering dekt iedere onvoorziene annuleringsreden die buiten de schuld van de verzekerden om is ontstaan  (zoals Corona).

 

Maar………

Standaard is het volgende uitgesloten op de annuleringsverzekering;

-Faillissement van de reisorganisatie en dat is deze gekke tijd best een serieus risico. De SGR gedekte reizen worden door de Stichting Garantiegelden Reisverzekering (SGR) vergoed, maar wat heeft de SGR nog in kas?

-Voorziene omstandigheden. In hoeverre kan en zal een verzekeraar zich daarop beroepen als je willens en wetens toch afreist naar een Coronahaard?

Dank aan alle hulpverleners. Pas goed op elkaar en blijf gezond, please.

Wilfred Mooij fpp

Geijsel Kroon

 

Personeel ziekmelden of werktijdverkorting aanvragen