Wij hanteren de gedragscode onafhankelijk zorgadvies Gepubliceerd: 9 november 2017

 

Wellicht vindt ook u dat er een verbod moet komen op de beloning die adviseurs ontvangen voor de distributie van zorgverzekeringen. Dat zijn wij dan niet met u eens en ik zal u uitleggen waarom.

 

 

Wij vergelijken volstrekt onafhankelijk alle zorgverzekeringen die wij van onze data leverancier krijgen aangeleverd. Beloning of geen beloning.

 

 

Marc Roodenburg en Wilfred Mooij zijn de eigenaren van Geijsel Kroon. Samen met Rob de Graaf en Frans Kooning zijn wij ( en geen verzekeraar of andere belanghebbende) eigenaar van www.ZorgverzekeringWijzer.nl.

 

 

Deze activiteit hebben wij ondergebracht in ZorgverzekeringWijzer vof. Onze vof maakt jaar in jaar uit verlies omdat wij wel hoge kosten hebben en omdat de vergoedingen die wij ontvangen ieder jaar lager zijn dan de kosten die wij maken. Uiteraard streven wij naar een kostendekkende exploitatie en liever nog maken wij daar een beetje winst mee.

 

 

Wij weten dat sommige vergelijkers niet helemaal of helemaal niet onafhankelijk zijn en vaak grote verzekeraars ( bijvoorbeeld Avero Achmea ) als aandeelhouder hebben. Dan kun je je wel onafhankelijk noemen in de naam, maar dan kun je het onmogelijk echt zijn.

 

Deze vergelijkers zijn de winnaar en niet u als consument zijn de overwinnaars als de distributievergoeding die wij momenteel ontvangen wordt afgeschaft of verder wordt verminderd. Wij zullen dan moeten stoppen met vergelijken en u bent overgeleverd aan de vergelijkers die door de grote verzekeraars worden gefinancierd.

 

Wij begrijpen dat de politiek graag wil scoren en dat een provisieverbod op zorgverzekeringen er ingaat als koek. Maar daar zijn de grote verzekeraars en dependent vergelijkers ontzettend bij gebaat. Trap daar alstublieft niet in!

 

Overigens hanteren wij de Adfiz gedragscode Advies Zorgverzekering