OnbeZorgdverzekering Gepubliceerd: 19 oktober 2021

OnbeZorgdverzekering

 

Het is weer zo ver. We mogen weer vergelijken tot het laatste dubbeltje. Het zorgseizoen gaat weer van start als alle premies bekend zijn.

Voor ons altijd weer een gezellig drukke tijd waarbij gelukkig steeds meer mensen ook even kijken op onze huisvergelijker www.ZorgverzekeringWijzer.nl .

 

Zelf heb ik al jaren geen tandartsverzekering meer. De verzekeraars snappen heus wel dat deze verzekerden vrijwel zeker hun premie terughalen met de toekomstige tandartskosten. Het is een beetje rondpompen van geld. Ik denk dat het veel meer zekerheid geeft als je je gebit even aan de tandarts laat zien.

Maar zelf heb ik ook al jaren een extra vrijwillig eigen risico van 500 euro. Dat scheelt mij een premie van ongeveer 250 euro. Die zit in de pocket. Het echte risico dat ik loop is dus ook maar 250 euro. Dat gokje durf ik te nemen omdat de huisarts hier bijvoorbeeld niet onder valt. Maar kosten voor minderjarige kinderen en kosten die onder de aanvullende verzekering vallen gaan ook niet ten laste van het eigen risico.

Verwar het eigen risico niet met de eigen bijdrage. Een eigen bijdrage betaal je als je zelf iets moet bijdragen bij de ziektekosten. Het eigen risico is het eerste deel van de kosten die je jaarlijks maakt. Iedereen heeft een wettelijk verplicht eigen risico van jaarlijks 385 euro. Dat kun je dus vrijwillig verhogen naar 885 euro per jaar. Voor mensen die denken dat zij weinig kosten maken is het wellicht een optie.

Overigens zijn Nederlanders in heel Europa verzekerd tegen het Nederlandse tarief. De zorgmodule op je reisverzekering is dus binnen Europa niet strikt noodzakelijk en is dan ook als echte aanvulling op de bestaande zorgverzekering bedoeld. Dit is geen vervanging van de zorgverzekering.

Handig voor de onhandige wintersporters.

 

Wilfred Mooij

cfp