Onderschat u ook het risico van arbeidsongeschiktheid? Gepubliceerd: 11 april 2016

 

Bijna 1 miljoen Nederlanders zijn langdurig arbeidsongeschikt. Maar dat zal ú niet overkomen.

Niks aan de hand toch? U vraagt gewoon een bijstandsuitkering aan nadat u al uw bezit hebt opgemaakt en uw woning is geveild. Daarna leeft u nog lang en gelukkig van 900 euro per maand.

Oh, u bent in loondienst en verdient nu 3.000 euro per maand? Nee, dan hoeft u niet bij de afdeling personeelszaken te informeren waar u nu van leefde als u drie jaar geleden ziek was geworden. Laat u niet met een kluitje in het riet sturen dat ‘alles geregeld is’ en dat u onder WIA valt. Vraag even in een mailtje wat uw inkomen zou zijn na 3 jaar 50% arbeidsongeschiktheid. Dikke kans, loondienst of niet, dat u op bijstandsniveau verder mag.

arbeidsongeschiktheidsverzekering

Maar u heeft net alles doorgenomen met uw adviseur, keurige begrafenisverzekering afgesloten. Lekker belangrijk die extra plak cake. Nog belangrijker is uw inkomen na arbeidsongeschiktheid, niet die eenmalige kosten. Kijk eens verder dan de kosten van de hypotheek. Waar gaat u van leven als u langdurig ziek wordt? Doe uzelf eens een lol. Verdiep u eens vijf minuten in dit risico. Zet uw werkgever maar eens op scherp. Wij zien in de praktijk dat veel werkgevers hier ook niet bewust mee bezig zijn. Zieke werknemers verlaten het bedrijf en vervallen daarna in stilte in armoede. Nergens voor nodig als een werkgever dit collectief voor zijn personeel regelt. En collectief verzekeren dit is veel goedkoper dan een individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering via onze vergelijkingssite www.AOVergelijken.nl