Sluit geen uitvaartverzekering af Gepubliceerd: 8 juni 2017

 

U krijgt van mij een gratis cursus rekenen.

 

Heel Nederland is in rep en roer over de woekerpolis omdat de kosten in geen enkele verhouding staan tot de opbrengst en nu is uitvaartverzekeraar Yarden ook nog in financiële problemen. Maar heel wat Nederlanders sluiten vandaag de dag wel een uitvaartverzekering af. Dat moet u niet doen en dat heb ik nog nooit iemand geadviseerd. Ik leg u uit waarom.

 

 

De enige zekerheid die u heeft is dat u ooit overlijdt. En iedereen die dat is overkomen zal toch wel worden gecremeerd of begraven. Een gemiddelde uitvaart kost maximaal 10.000 euro.

 

In mijn rekenvoorbeeld neem ik Henk van 30 jaar oud die Ingrid en zijn kinderen niet met de uitvaartkosten wil opzadelen. Voor 10 euro per maand is dit via internet vlot geregeld. Maar Henk realiseert zich niet dat hij voor 6 euro per maand maar liefst een overlijdensrisicoverzekering van 100.000 euro af kan sluiten voor de komende 30 jaar. Na dertig jaar heeft hij dan (gelukkig) voor niets betaald want hij leeft nog. Na die 30 jaar is Henk helemaal niet meer verzekerd. Ook niet voor de uitvaart. Maar bij de uitvaartverzekering moet Henk maar liefst tot zijn 85e doorbetalen. Dat is in totaal meer dan 6.000 euro. Voor de overlijdensrisicoverzekering was dat in totaal 2.160 euro.

Voor een tientje per maand verzekert Henk zichzelf en ook Ingrid voor de komende 30 jaar voor 100.000 euro bij voortijdig overlijden.

Voortijdig overlijden is natuurlijk een ramp. Daar heeft u meestal geen invloed op. Maar u heeft wel invloed op de situatie daarna. Heeft uw partner na uw overlijden nog 90.000 euro vrij te besteden of heeft u de uitvaart geregeld en blijft het daarbij?

Dus vergeet die dure ouderwetse uitvaartverzekering en regel het in één keer goed.