Stappenoverzicht aanvraag overstappen eeuwigdurende erfpacht Gepubliceerd: 17 december 2019

Overstappen van tijdelijke erfpacht naar eeuwigdurende erfpacht en/of de afkoop van voortdurende erfpacht gaat volgens de volgende 5 stappen:

 

Stap 1
Registreer de aanvraagdatum
Als uw aanvraagdatum voor 1 januari 2020 is gedaan kunt u gebruikmaken van de gunstige voorwaarden als u aan de overstapvoorwaarden voldoet.

Stap 2
Wacht……………………op de aanbieding

Controleer na ontvangst uw gegevens.
Het Overstapportaal toont een overzicht van de betaalopties.

Downloadt uw Persoonlijk Informatiepakket. Hierin staat de informatie die op uw erfpachtrecht van toepassing is. Dit helpt u bij het bepalen van uw keuze voor een betaaloptie(s).

Voor slechts 95 euro per uur ben ik, zonder enige verdere verplichting uw sparringpartner. Ik ga u helpen om zelf te beslissen. Iedere situatie is anders. Afspraak kan bij u thuis in Amsterdam of bij ons op kantoor, Hoger Einde Noord 31 Ouderkerk aan de Amstel, plaatsvinden. Mail mij of bel mij rechtstreeks op 0654640913 (voor een afspraak, niet voor advies)

 

Stap 3
Kies uw betaaloptie in het Overstapportaal en vraag aanbieding aan.

Controleer wederom uw gegevens.

Vraag de aanbieding aan voor de gekozen betaaloptie.

U ontvangt een e-mail zodra de aanbieding beschikbaar is in het Overstapportaal.
U kunt na ontvangst van uw aanbieding de gekozen betaaloptie nog veranderen. Neem in dit geval contact met de Gemeente Amsterdam op via het daarvoor bestemde formulier in het Overstapportaal.

Let op: Annuleer de aanvraag in dit geval niet. Anders vervalt uw aanvraagdatum. U hebt dan geen recht meer op de gunstige overstapvoorwaarden.

 

Stap 4

Accepteer de aanbieding accepteren en kies uw notaris.

U downloadt de aanbieding in het Overstapportaal.
U accepteert de aanbieding binnen 3 maanden.

Hebt u (een) mede-erfpachter(s)? Dan moet(en) deze de aanbieding ook binnen 3 maanden accepteren.

U kiest een notaris uit de keuzelijst bij wie u de nieuwe erfpachtakte wilt laten passeren. Neem voorafgaand aan uw keuze contact op met de notaris voor meer informatie.
U kunt de gekozen betaaloptie uit de aanbieding nog veranderen. Neem in dit geval contact met de Gemeente Amsterdam.

 

Let op: Annuleer uw aanbieding in dit geval niet. Anders vervalt uw aanvraagdatum. U hebt dan geen recht meer op de gunstige overstapvoorwaarden.

 

Stap 5
De Gemeente Amsterdam stuurt de stukken voor de nieuwe erfpachtakte naar de notaris.
U ondertekent de nieuwe erfpachtakte binnen 6 maanden bij de notaris.
Hebt u (een) mede-erfpachter(s)? Dan moet(en) deze de erfpachtakte ook ondertekenen bij de notaris.

Let op: De notaris neemt contact met u op nadat de Gemeente Amsterdam wij de stukken heeft verstuurd. U hoeft niet zelf contact op te nemen met de notaris.

Afgerond
De overstap naar eeuwigdurende erfpacht en/of de afkoop van voortdurend erfpacht is na stap 5 afgerond.

Het kan geruime tijd duren voordat de overstap naar eeuwigdurende erfpacht en/of de afkoop van voortdurend erfpacht verwerkt is in het Overstapportaal.

Ingewikkeld?

Voor 95 euro per uur ben ik, zonder enige verdere verplichting uw sparringpartner. Ik ga u helpen om zelf te beslissen. Iedere situatie is anders. Afspraak kan bij u thuis in Amsterdam of bij ons op kantoor, Hoger Einde Noord 31 Ouderkerk aan de Amstel, plaatsvinden. Mail mij of bel mij rechtstreeks op 0654640913 (voor een afspraak, niet voor advies) 

 

 

Erfpacht wel of niet afkopen?