Vuurwerkschade nu onverzekerd Gepubliceerd: 16 december 2020

Schade door vuurwerk nu onverzekerd!

 

Je bent nu echt een rund als je met vuurwerk stunt

 

Ongetwijfeld is het bekend dat al het vuurwerk, ook het goedgekeurde, in 2020 verboden is. Toch hoor ik de hele dag knallen. Kennelijk zijn die jochies nu al doof en blind. Want ze snappen niet dat de schade vrijwel zeker onverzekerd is omdat zij opzettelijk een misdrijf plegen.

 

De aansprakelijkheidsverzekering sluit opzettelijk veroorzaakte schade maar ook schuldschade met wapens en munitie over het algemeen uit. Maar ook de brandverzekeraar kan buitengewoon lastig zijn als er brand ontstaat terwijl er (nu dus illegaal) vuurwerk in huis aanwezig blijkt te zijn.

Om heel eerlijk te zijn, kan ik de wetsartikelen nog niet vinden. Wellicht zijn ze nog in de maak. En ook de polisvoorwaarden zijn hier niet allemaal glashelder op geschreven. Het is dus een donkergrijs gebied. Daarom neem ik het zekere voor het onzekere, voordat het te laat is, en is mijn uitgangspunt dat het niet verzekerd is.

En voor alle duidelijkheid. Ik bedoel dat zelf veroorzaakte schade met vuurwerk niet verzekerd is. Schade, bijvoorbeeld brand, die door anderen wordt veroorzaakt is natuurlijk wel gewoon op de brandverzekering verzekerd.

 

De overheid heeft onlangs besloten dat in ieder geval in 2020 al het vuurwerk is verboden. Of we het er nu mee eens zijn of niet. We moeten er mee dealen. Het liefst laten wij 2020 met een grote knal achter ons.

Maar voorkom een nog grotere ellende in 2021. Voorkom een onverzekerde aansprakelijkheids- of brandschade die door of met vuurwerk is veroorzaakt.

Luister naar ome Wilfred.

 

Fijne dagen!