Zelf huis bouwen Gepubliceerd: 30 november 2017

De kip en het ei. Daar loopt u tegen aan als u zelf een huis gaat bouwen.

 

U beschikt over een bouwkavel en een wens. De wens is om op die kavel uw droomhuis te realiseren. Maar wat is uw budget?

 

Wat die kavel kost dat weet u wel. Welk huis u wilt bouwen dat weet u ook wel. Maar wat dat uiteindelijk gaat kosten, dat weet u niet. En die uiteindelijke kosten bepalen dan weer uw afwerkingsniveau. Neemt u vloerverwarming door het hele huis, een dure of een budget- vloer, woonkamer, keuken, gordijnen, stucwerk, dubbel of trippel  glas, plafondhoogte en ga zo maar een paar uur door.

 

Dan de hypotheek. Die gaat bij nieuwbouw vaak tot een percentage van de stichtingskosten, maar die zijn weer afhankelijk van de ruimte in de hypotheek. En hoe meer u voor het huis betaalt hoe meer het straks waard wordt, dus hoe meer kunt lenen. Of toch niet? Kortom, de kip en het ei.

 

En juist dat is de reden dat u met ons moet praten, want helpen u om dit samen met ons op te lossen. En in deze situatie werken wij exclusief samen met Livingstone villabouw uit Breda. Uit Breda helemaal? Ja. Uit Breda. Een uur rijden en daarmee verdient u tientallen uren terug en voorkomt u teleurstellingen achteraf.

 

Livingstone heeft in Breda naast de Makro een unieke grote showroom waarin zij een modelwoning hebben gebouwd. U weet niet wat u ziet. U kunt daar door uw fictieve nieuwbouwwoning heenlopen. Daar ziet en voelt u het verschil in plafondhoogte, de dikte en de kleur van de ramen. U kunt de trap oplopen en de breedte, leuning, et cetera voelen en inschatten. Hoe hoog worden uw plinten? Hoe diep worden de kozijnen en val wel materiaal. Welke steen met welke voeg? In de showroom in Breda kunt u het allemaal letterlijk voelen. Dan begrijpt u wat ik bedoel.

 

In diezelfde showroom van Livingstone spreekt u de architect en de begeleiders die samen met u uw droomwens in vervulling kunnen laten gaan. Dankzij de in eigen huis ontwikkelde eigen software kan men u daar snel vertellen wat iedere keuze kost en kunt u dit makkelijk visualiseren. Dit is iets heel anders dan een vaag gesprek aan de keukentafel over de kleur van uw dakpannen. Daar pakt u ze vast en wijst u ze ter plekke aan.

 

Als Geijsel Kroon zullen wij niet snel onze naam aan een bedrijf verbinden, daarvoor hebben wij veel te veel te verliezen. Maar in het geval van Livingstone maken wij toch echt een uitzondering. Uit eigen ervaring en uit die van tientallen relaties weten wij dat zij kwalitatief zeer goed en snel bouwen. De afspraken worden altijd nagekomen en er zijn geen verrassingen achteraf. Natuurlijk hebben ook zij concurrenten, maar wij zien in de bouwtekeningen dat Livingstone standaard altijd al met veel betere materialen (hardhout en de lengte van dikte van de heipalen bijvoorbeeld) dan die concurrent werkt. Dit om teleurstellingen en stelposten achteraf te voorkomen.

 

Kortom, Geijsel Kroon staat voor kwaliteit van het advies, Livingstone staat voor de kwaliteit van uw droomhuis.